Onze expertise ligt op het vlak van bedrijfsvoering, managementinformatie, financiën en control. Of het nu gaat om het opzetten van systemen voor management informatie, het inrichten van planning & control processen of het implementeren van een financieel systeem, onze consultants en projectmanagers hebben de ervaring en slagvaardigheid om veranderingen om te zetten in verbeteringen.

Digitalisering van de P&C

Als P&C-specialisten zijn we altijd bezig om te kijken of zaken nog beter georganiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld door processen te digitaliseren. Zo blijkt uit onderzoek dat een controller al gauw zo’n 60% van z’n tijd besteedt aan opzoeken en uitzoeken. Tijd die ook besteed kan worden aan onderzoek en analyse. Daarom ontwikkelden wij o.a. een prognosemodel voor de P-lasten. Daarmee kunnen organisaties letterlijk met één druk op de knop inzicht krijgen in de ontwikkeling van de P-lasten. Ook zijn we bij veel gemeenten betrokken bij de implementatie van P&C software. Vanwege onze kennis van de processen zijn wij goed in staat een betere en duurzamere inbedding te verzorgen.

De eersten die Scrum zijn gaan toepassen op planning en control

In 2009 hebben wij de Scrum-methode geschikt gemaakt voor andere, niet-projectgerelateerde producten. Uiteraard begonnen we eerst met de ons goed bekende P&C-producten als begroting en jaarrekening. Het bleek dat we d.m.v. scrum deze producten niet alleen sneller, maar ook met meer kwaliteit konden realiseren. Daarbovenop kwam ook nog eens het plezier dat de deelnemers zichtbaar kregen door deze wijze van samenwerken. Later kwamen daar ook andere producten en projecten bij zoals een website, een dashboard of een digitale zorgkaart.

artikel scrummethode maakt furore bij gemeenten ->

Bezuinigen hoort er nu eenmaal bij

Bij een gezonde financiële huishouding hoort ook dat je af en toe kijkt of het geld nog steeds op een doeltreffende manier wordt uitgegeven. Soms noodgedwongen omdat de financiële huishouding niet meer in balans is. Hoe pak je dat aan? Sinds 2010 maken we gebruik van de zogenaamde begrotingsscan. Daarmee hebben we een hoop gemeenten geholpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die ze hebben om hun uitgaven en inkomsten beter in evenwicht te brengen.

Begrotingsscan ->