Over de functie

Werken bij JE betekent actief zijn op het gebied van de overheidsfinanciën en public controlling. We hebben een groot netwerk van opdrachtgevers door heel Nederland en zijn in veel gevallen ook preferred supplier. Wij beschikken dan ook over een grote hoeveelheid aan uitdagende opdrachten op verschillende niveaus.

Als controller vervul je wisselende (business of financial) control opdrachten bij gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen. Een baan dus die afwisseling koppelt aan uitdaging. Tot de werkzaamheden behoren o.a.:

 • Coördinatie van of bijdragen aan de totstandkoming van P&C documenten;
 • Advisering van bestuur en management over complexe financiële vraagstukken;
 • Advisering over vernieuwing van P&C instrumentarium;
 • Optimalisering van financiële processen en sturing (managementinfo, prestatieindicatoren e.d.);
 • Sparringpartner voor bestuur en management;
 • Toetsen bestuursvoorstellen aan regelgeving, (beleids)kaders en afspraken;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van management over financiële en bedrijfseconomische vraagstukken;
 • Deelnemen aan klantspecifieke projecten.

Afhankelijk van je interesse kun je ook ingezet worden op projecten en thema’s  als het optimaliseren van managementinformatie, digitalisering & vereenvoudiging, risicomanagement, projectcontrol of rechtmatigheid en AO/IB.

Jouw profiel

 • Je bent HBO/WO geschoold;
 • Je hebt al meerdere jaren werkervaring als financieel professional, maar wilt meer afwisseling en uitdaging in je werk;
 • Je bent een financiële professional met de nodige kennis van overheidsfinanciën en –control;
 • Je kent het BBV;
 • Je bent analytisch sterk en kunt de grote lijnen zien, zonder de details uit het oog te verliezen;
 • Je bent communicatief vaardig, pro-actief en beweegt je makkelijk in een organisatie.

Ons aanbod

JE biedt een inspirerende werkomgeving, waarin ruimte is voor eigen initiatief, ontwikkeling en ambitie. Daarnaast bieden wij prima arbeidsvoorwaarden, leuke collega’s en volop ruimte voor ontplooiing. Zowel op vaktechnisch als persoonlijk gebied. Het werken als interim-professional geeft over het algemeen veel voldoening. Wanneer je een opdracht uitvoert, is dat altijd op een plek waar ze jouw inzet nodig hebben. Jouw bijdrage doet er dus toe. Op het moment dat je de klus hebt geklaard en verveling zou kunnen toeslaan, ben je alweer bezig met een volgende opdracht. Daar zorgt het accountteam van JE wel voor. Uiteraard in overleg met jou. De klus moet namelijk wel bij jou passen.

Afwisseling in je werk

Wij investeren in jouw ontwikkeling. Niet alleen met opleidingen en coaching, maar óók door de juiste opdrachten. Opdrachten die passen bij jouw ambitie, kennis en vaardigheden. Dat vinden wij belangrijk. Uitdagende en passende opdrachten zijn de beste manier om te groeien. Veel afwisseling met kijkjes in verschillende keukens. Zo werk je de ene keer bij een kleine gemeente en dan weer bij één van de G4 gemeenten, een provincie of veiligheidsregio. Het is maar net waar je interesse naar uitgaat. Van financieel adviseur of controller tot manager Financiën. Van digitalisering van de P&C tot introductie van maandcyclisch werken. Lees hier hoe Carlo, Roel en Harold dit hebben ervaren.

Al meer dan 20 jaar in de top van Nederland!

Al meer dan 20 jaar bieden wij onze professionals afwisseling en uitdaging en worden wij door onze klanten gewaardeerd voor onze aanpak en werkwijze. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al de nodige ervaring hebt, wij bieden je een passende omgeving om je talenten verder te ontwikkelen.

Wij zijn in heel Nederland actief, maar als professional verricht je voornamelijk opdrachten in je eigen regio. Tenslotte, mocht je het interessant vinden, dan hebben we ook een aantal video's van collega's opgenomen die al eerder de stap hebben gezet om bij JE te gaan werken. Deze kun je onderaan de pagina van WERKEN BIJ JE zien!