Samenwerkingspartner voor gemeente Emmen

JE Consultancy en gemeente Emmen werken al jaren samen. Zo ook binnen het team financiën. Zo vervulde een JE consultant tijdelijk de positie van teamleider financiën, werkt een JE consultant als financieel adviseur en ondersteunt JE Consultancy in de ontwikkeling van een prognosemodel en bij de implementatie van Lias. Nicolien Sanders, huidig teamleider financiën bij gemeente Emmen, deelt haar ervaringen met JE.

Het team aansturen

Nicolien begon in juni bij gemeente Emmen als financieel adviseur. Henk Aalders, JE-consultant, vervulde destijds nog de positie van teamleider. Nicolien: “De gemeente was toen al op zoek naar een teamleider. Eerder in mijn carrière heb ik dat ook gedaan en ik merkte dat ik het leidinggeven en managen van een team miste. Dit kwam dus mooi samen, waarna ik in november de rol van Henk heb overgenomen.”

“Het financiële team heeft ongeveer 40 medewerkers op allerlei verschillende disciplines. Van administratief en beheer tot aan financieel adviseurs, portefeuillehouders en alles wat daar tussen in zit. Alles op het gebied van financiën komt voorbij en ik mag dit team dagelijks managen, vooral op menselijk vlak. Wel heb ik ook de inhoudelijke kennis en achtergrond, en dat helpt mij wel in mijn werk.”

Een JE-consultant in het team

Een veelvoorkomende opmerking bij het inhuren van een consultant is dat men diegene moet inwerken en dat dat veel tijd kost. JE Consultancy heeft laten zien dat dat wel meevalt. Nicolien: “Één van de financiële adviseurs bij gemeente Emmen is consultant Gerdien Goorman. Toen Gerdien begon, heeft zij laten zien dat dat heel snel kan gaan. Ze werd écht onderdeel van het team en was ook direct van meerwaarde voor onze organisatie.”

De veelzijdigheid van JE

JE Consultancy werkt al vele jaren samen met medewerkers van de gemeente Emmen. Naast het leveren van consultants en ook een interim teamleider, hebben we ook veel trainingen gegeven, en verschillende samenwerkingstrajecten doorlopen.

We hebben net een project rondom het prognosemodel personeelslasten van en met JE afgerond. Het maken van de personeelsbegroting werd voorheen nog handmatig gedaan en daar wilden wij grip op krijgen. Met de implementatie van het prognosemodel is dat nu gelukt!

“Daarnaast zijn we bezig met de implementatie van LIAS. Hierin kunnen we straks onder andere alle planning en control-documenten maken en verwerken. Dit werd de afgelopen jaren namelijk ook handmatig gedaan, wat behoorlijk foutgevoelig is. Straks halen we alle informatie direct uit de financiële systemen en heeft iedereen altijd de laatste versie voor zich. We zitten nu in de laatste fase van dit traject. De begeleiding van JE zorgt ervoor dat dit soepel verloopt.”

Ook organiseerde Harold Maas in november een BBV-training. Deze training was toegespitst op de planning en control-producten, waarna een deel van het team weer op de hoogte was van de actuele status van het BBV.

Ervaring met JE

Nicolien: “Ik vind JE Consultancy een hele fijne samenwerkingspartner. Het contact is goed, het team is kundig en alles verloopt soepel en snel.”