Regiobijeenkomst Leeuwarden

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen die van belang zijn voor het financiële vakgebied waarop ook u actief bent. Denk maar bijvoorbeeld aan het gebruik van RPA (Robotic Process Automation) en betere prognose mogelijkheden. Ook op het gebied van auditing doen zich  nieuwe kansen voor. Om deze redenen organiseren wij op 19 januari 2023 samen met de gemeente Leeuwarden een bijeenkomst waarin we u op deze gebieden willen bijpraten.

  • 13:15 - 13:30 Ontvangst met koffie en thee
  • 13:30 Opening
  • 13:35 - 14:15 Prognosemodel Personeelslasten, John Groote directeur JE
  • 14:15 - 15:00 Het gebruik van RPA, Jelmer Holwerda, gemeente Leeuwarden
  • 15:00 -15:15 Pauze
  • 15:15 - 16:00 Continuous Auditing, Sam Schilder, Business Development manager SafeSpend
  • 16.00 Afsluiting en borreltijd

Praktische informatie

Zoals u van ons gewend bent, is deelname aan de bijeenkomst kosteloos. U kunt zich HIER aanmelden. Voor meer informatie, kunt u bellen met Tijmen Klaasman, telefoon 06-39272694. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de Koperen Tuin. Het adres is Prinsentuin 1 in Leeuwarden. Er is parkeergelegenheid in parkeergarage Oldehove en vanaf het NS Station is het 15 minuten lopen.

Wij heten u graag welkom op de 19e!

John Groote en Eric Mulder

Directie JE Consultancy

 

Prognosemodel Personeelslasten

Het maken van een goede prognose voor de personeelslasten lijkt voor veel gemeenten een flinke uitdaging. Het is vaak lastig om ‘prognoses’ uit het HRM systeem te halen. En als dat wel lukt, hoe koppel je dat dan aan een prognose van de inhuurlasten? Hoe krijg je inzicht in de ‘vrije ruimte’ per afdeling? Met een goede aanpak en de juiste tools hoeft dit gelukkig niet ingewikkeld te zijn. JE Consultancy heeft met behulp van Power BI een eenvoudig te implementeren Prognosemodel ontwikkeld dat voor elke gemeente bruikbaar is.

De invoering van RPA

De gemeente Leeuwarden maakt in een toenemend aantal processen gebruik van digitale robots. Jelmer Holwerda zit in het gemeentelijke RPA-team dat deze robots bouwt en onderhoudt. Hij gaat vertellen wat RPA is, hoe Leeuwarden ermee is gestart, wat het bijvoorbeeld voor de TOZO-regeling tijdens Corona heeft opgeleverd, hoe het team is ingericht, wat er is bereikt en wat er verder nog op stapel staat.

SafeSpend

SafeSpend is de data-analyse tool die het voor iedereen mogelijk maakt om de complexe taken van een accountant te automatiseren. Met SafeSpend beheerst u elke euro die uw organisatie inkomt en uitgaat. Sam Schilder CPC en Carla Bakker Msc RA zullen vertellen hoe zij het betalingsproces bij Edam-Volendam door gebruik van SafeSpend waterdicht hebben gemaakt. Daarbij kan de accountant leunen op de software waardoor ze de werkzaamheden bij de controle op de uitgaande betalingen bij de jaarrekening tot een minimum hebben weten te beperken. Daarnaast biedt de software geautomatiseerde analyses waardoor dubbele of foutieve betalingen worden opgespoord, zelfs voordat de betaling plaatsvindt.