Het is een match, succes Eiman!

Maak kennis met Eiman! Een jonge vrouw met administratieve werkervaring die enige jaren geleden vanuit Syrië in Nederland terecht is gekomen. Wij kwamen met haar in contact via Lucrato, een werkleerbedrijf die werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt aan een nieuwe baan. Na een positieve eerste kennismaking en wat rondvragen, vonden wij een match bij een van onze klanten. Inmiddels is Eiman al een maand aan het werk als financieel administratief medewerker bij Gemeente Apeldoorn. Wij vroegen haar naar haar eerste ervaringen!

Wat voor werk deed je in het verleden?

In Syrië werkte ik op het kantoor van de Belastingdienst. Het was een administratieve functie, waarbij ik ook gesprekken voerde met klanten.

Hoe is het om weer aan het werk te zijn?

Heel leuk! Het werk is uitdagend, maar niet té moeilijk. De Nederlandse taal blijft wel lastig, maar ik leer elke dag weer nieuwe dingen.

Hoe is het om te werken in Nederland?

Ik ben hier sinds 2017 en dit is mijn eerste echte baan hier. Het is voor mij heel fijn om weer aan het werk te zijn. Er is een groot verschil met werken in Syrië. Er wordt hier bijvoorbeeld meer via de telefoon of via e-mail gecommuniceerd, in Syrië was dat vooral face-to-face.

Hoe bevalt het om bij Gemeente Apeldoorn te werken?

Het is een voorrecht om bij Gemeente Apeldoorn te mogen werken. De sfeer is heel goed, Ik ben onderdeel van een fijn team met aardige collega’s en het is een rustige omgeving. Ik weet inmiddels wie ik moet hebben als ik vragen heb. Ook word ik op een prettige manier door mijn collega Miranda begeleid.

Als je het vergelijkt met het werken in Syrië ben je hier veel vrijer in je rol en is er veel minder controle. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of je om 8 uur of om 9 uur ‘s ochtends begint. Je krijgt het vertrouwen dat je gewoon je werk doet en je uren maakt.

Je werkt als financieel administratief medewerker, wat zijn zoal jouw werkzaamheden?

Het werk bestaat voornamelijk uit het coderen van inkomende facturen. Deze moeten gekoppeld worden aan het juiste budget en aan het juiste project(nummer). Het is erg fijn om mij nu te kunnen focussen op één klus, het coderen.

Zijn er verder nog dingen die je mist of waar je behoefte aan hebt?

Ik zou het fijn vinden om een typcursus te doen. Dan kan ik sneller typen.

Fijn dat je het naar je zin hebt in jouw nieuwe functie, Eiman! En aan Gemeente Apeldoorn, gefeliciteerd met deze fijne collega. Wij zijn blij dat we jullie hebben kunnen helpen aan een geschikte kandidaat voor een openstaande functie. Op nog meer mooie matches!