Het geheim van succesvol bezuinigen

Boek: 'Komt een man bij de gemeente'

In de twintig jaar dat wij als JE Consultancy bestaan, hebben wij met een groot aantal mensen samengewerkt. Er zijn er maar weinigen die je zo bijblijven als Arie Teeuw. Dat is niet alleen vanwege zijn flamboyante voorkomen: een grote man met een dito bos krullend haar en fleurig overhemd. Maar komt zeker ook door zijn voelbare aanwezigheid. Arie neemt zeker geen blad voor z’n mond, maar weet door zijn gulle lach en grote dosis humor ook moeilijke onderwerpen behapbaar te maken. We leerden Arie voor het eerst kennen in 2010. Er was meteen een klik. Arie is namelijk iemand die altijd vol ideeën zit over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dus voor je het weet heb je een geanimeerd gesprek over een heel pallet aan onderwerpen.

Onze eerste samenwerking begon destijds bij een gemeente die bezig was een bezuinigingsoperatie op te zetten. Daarvoor moest nog een plan worden uitgedacht en het leek ons een uitstekend idee om daarvoor de begrotingsscan, die inmiddels door Arie was ontwikkeld, te gebruiken. Dit was de start van onze lange en plezierige samenwerking met Arie. Vele gemeenten en bezuinigingstrajecten zijn daarna nog gevolgd. Al met al zo’n 25. Soms met een zero-based benadering, soms met onze scrumaanpak, maar altijd op Arie’s eigen wijze. Het leverde mooie verhalen op over bezuinigend gemeenteland. Een aantal daarvan is nu opgeschreven in dit prachtige, lezenswaardige boekje. Het geeft een mooie inkijk in hoe het er aan toe gaat bij bezuinigingstrajecten. Het boek is nu af, maar het werk nog niet gedaan. Arie kennende, zullen ongetwijfeld nog vele mooie verhalen volgen.

Lees hier de review van Binnenlandsbestuur: https://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuws/bezuinig-nooit-op-de-kinderboerderij.18745705.lynkx