Groei en ontwikkeling bij JE: Patricia’s ervaringen

In de 7,5 jaar dat Patricia Ringers JE versterkt, is er veel gebeurd. Ze heeft zichzelf ontwikkeld tot een échte specialist en is door haar grote nieuwsgierigheid nog lang niet uitgeleerd! In dit artikel deelt Patricia haar ervaringen met het vak en over werken bij JE.

De sfeer is het allerbelangrijkste

Patricia: “Ik vind de dynamiek en sfeer binnen een organisatie erg belangrijk. Daardoor zat ik bij mijn vorige werkgever niet op mijn plek en stond ik open voor een nieuwe uitdaging. Na een laagdrempelige koffieafspraak ben ik in januari 2017 bij JE gestart en ik zit nog steeds op mijn plek.”

De sollicitatiegesprekken bij JE zijn niet doorsnee. De gesprekken zijn heel laagdrempelig, warm en persoonlijk, en tegelijkertijd toch zakelijk. Ik heb dat als bijzonder ervaren en dat hoor ik ook vaak van collega’s terug.

Financieel adviseur met groeipotentie

Patricia heeft geen financiële opleiding gedaan, maar is eigenlijk via eerdere functies als projectcontroller in het vak gerold.

Patricia: “Ik kwam in mijn rol in aanraking met financiën en vond het leuk, daarna ben ik mezelf verder gaan ontwikkelen. Bij JE begon ik weliswaar als financieel adviseur, maar zeker niet als senior. Ik had nog veel groeipotentie.”

Opdrachten in overleg

De eerste opdracht van Patricia was 175 km van huis.

Patricia: “In eerste instantie vond ik dat wel erg ver, maar ik heb geleerd dat je het eerst moet ervaren en daarna pas mag oordelen. Want misschien is het wel een superleuke job, en dat was het ook! De opdracht ging volledig in overleg, ook toen de opdrachtgever mijn inzet met een nieuwe opdracht wilde verlengen, werd dit eerst aan mij gevraagd. Daarnaast was er ook veel mogelijk qua overnachtingen en werd alles voor mij geregeld. Dat verliep heel soepel en fijn.”

“Ik hoorde van een collega-consultant bij een ander bureau, dat het daar wel anders gaat. Consultants waren het tweede of derde belang, terwijl bij JE wel echt naar jou als persoon wordt gekeken. Dat maakt het een hele veilige en vertrouwde omgeving.”

Ruimte voor eigen initiatief

Na Patricia haar eerste 8 maanden, begon zij aan haar volgende opdracht in Amsterdam. Een opdrachtgever waar zij nog steeds graag ingezet wordt en naartoe gaat.

Patricia: “Ik ging van een dorp naar Amsterdam, een veel grotere gemeente. Daar kon ik weer veel leren. Ik heb in 5 jaar aan 4 verschillende opdrachten gewerkt, waaronder in de rol van manager. Hier kon ik mijn managementskills verder ontwikkelen. Dat is wel echt op mijn lijf geschreven en vind ik heel leuk om te doen, dan kun je namelijk écht vooruitgang maken.”

Ik ben heel ambitieus, daardoor creëer je natuurlijk ook kansen voor jezelf. Maar het is altijd een samenspel met JE Consultancy. Er is veel ruimte voor groei, daardoor ontstaan de mooiste dingen.

Waardevolle opleiding

Die ambitie stopt Patricia niet alleen in haar werk, ze investeert ook veel tijd in haar persoonlijke ontwikkeling. Die kennis en ervaring deelt ze vervolgens ook met onze JE’ers.

Patricia: “In het voorjaar gaf ik een training over communicatievaardigheden in ons vak als consultant. En dat in het bijzonder over hoe je bewust wordt van de onbewuste processen en patronen die ertoe leiden wat en waarom je doet wat je doet. Dit geeft mij nog meer tools om organisaties verder te helpen. Samen met mijn man werk ik ondertussen aan ons bedrijf om professionele team- en individuele coaching en teamtrainingen te geven. Individu en organisaties verder helpen is waar ik echt energie van krijg. Daarom heb ik ook 2 NLP-opleidingen gevolgd en ben ik onlangs gestart aan de Registeropleiding voor Coach. Hier krijg ik vanuit JE ook de ruimte (en budget) voor."