Gemeente Apeldoorn kiest opnieuw voor JE Consultancy

Na een succesvolle samenwerking in 2021 en 2022 zijn wij in de zomer van 2023 opnieuw gekozen als één van de leveranciers van planning & control professionals voor gemeente Apeldoorn. Wij spraken Gerard Zijlstra, voormalig teammanager financiën bij gemeente Apeldoorn, over onze samenwerking.

Snel schakelen voor extra capaciteit

Gerard: “Op onze afdeling met finance professionals moet je soms snel schakelen om extra capaciteit in te vliegen. Hiervoor werken we samen in de vorm van een aanbesteding met verschillende partijen, waaronder JE Consultancy. Tijmen Klaasman is vanuit JE onze accountmanager waar wij mee samenwerken.”

Contract vernieuwd

Bij een aanbesteding doen meerdere partijen een voorstel. De opdrachtgever bepaalt op basis van bepaalde criteria objectief welke partijen geselecteerd worden als voorkeursaanbieder.

Gerard: “Ik heb zelf de afgelopen jaren veel samengewerkt met Tijmen en dat beviel erg goed. Omdat zo’n selectie objectief moet gaan, was ik hier niet bij betrokken, maar ik ben blij dat JE Consultancy opnieuw uit de bus is gekomen. Het contact is, net als met de andere partijen, gewoon warm. We kunnen altijd de telefoon pakken om even te schakelen en te overleggen.”

Kwaliteit van de collega's

Wanneer gemeente Apeldoorn een aanvraag doet, zijn alle partijen in de gelegenheid om collega’s aan te dragen. Gerard: “Zo hebben wij altijd een fijne vijver om uit te vissen en het is nog niet voorgekomen dat er geen potentiële kandidaten tussen zaten. Natuurlijk zitten er héle goede, maar soms ook mindere kandidaten tussen. Vanuit JE worden vooral financial controllers aangedragen.”

Vertrouwen en zakelijkheid

Gerard: “Tijmen weet goed wat er speelt op onze afdeling en wat voor soort karakters we nodig hebben. Ook hebben we een bepaalde band van vertrouwen en zakelijkheid. We kunnen heel open met elkaar communiceren, wat heel fijn is aan onze samenwerking.”