Consultant Arjan Wiersma vertelt: meer afwisseling en uitdaging

Arjan Wiersma maakte na meer dan 20 jaar bij één gemeente gewerkt te hebben de overstap naar JE. Hij was op zoek naar groei en uitdaging, wat hij niet meer vond in zijn vorige baan. Na een gezellig eerste gesprek ging hij bij ons aan de slag als consultant. Wat waren zijn overwegingen om de overstap te maken naar JE? Hij vertelt het je zelf!

Waarom JE Consultancy?

“Het is een gevoelskwestie. Het kantoor straalt rust uit, het gesprek verliep ontspannen en er was interesse in mij als persoon. Er werd meegedacht aan mijn wensen en hoe wij deze kunnen bereiken."

Wat is het verschil met je vorige baan?

"Doordat je steeds een andere opdracht of werkzaamheden hebt, is dit werk veel dynamischer. De afwisseling maakt het werk ook leuk. Je ontmoet nieuwe mensen, ziet hoe andere gemeenten hun processen hebben ingericht en daarnaast kan je een opdracht krijgen waar je zelf niet zo snel op zou solliciteren. Hier leer je weer van en je kan jouw opgedane ervaringen gebruiken om de opdrachtgever verder te helpen."

Hoe is de omgang met collega’s door het hele land?

"Eigenlijk is de groep JE-collega's een extra groep collega's naast mijn collega's die ik dagelijks spreek. Met deze groep staat een aantal keer per jaar een kennissessie gepland om kennis over een bepaald onderwerp met elkaar te delen. Daarnaast worden er ook periodiek meer ontspanning ontmoetingen georganiseerd, zoals het kerstdiner en de jaarlijkse zeiltocht. Deze moet ik allebei nog ervaren, ik ben erg benieuwd!" 

In september staat ons jaarlijkse zeiluitje weer gepland. Dan kun je het écht meemaken, Arjan! 

Wat is voor jou tijdens een opdracht de toegevoegde waarde van JE?

"JE Consultancy is een kleine organisatie waardoor de lijnen kort zijn. De directie is ook goed bereikbaar en biedt waar nodig ondersteuning. De JE-collega's voeren verschillende functies uit en daardoor is er altijd wel iemand met kennis die kán en wíl helpen. Dat werkt erg prettig."