Accountmanager Tijmen vertelt: "de klant écht verder helpen"

Als accountmanager bij JE Consultancy bedien en ontzorg je onze klanten. Denk aan (decentrale) overheidsorganisaties, gemeenten, provincies, waterschappen en veiligheidsregio's. Collega Tijmen Klaasman is accountmanager in de regio Noord en Oost en vertelt je meer over zijn ervaringen. 

Na één gesprek razend enthousiast

"Drie jaar geleden werd ik op gesprek gevraagd bij JE Consultancy. Ik ging zonder verwachtingen langs en liep razend enthousiast weer naar buiten. Het is een professioneel bedrijf met leuke mensen in een uitdagende markt. Een mooie combinatie! Vandaar dat ik na mijn gesprek ook snel als accountmanager aan de slag ben gegaan."

De werkzaamheden

"Mijn hoofdtaak is het volledig ontzorgen van onze klanten. Dat kan zijn op het gebied van detacheringsvraagstukken, consultancy of 'on the job' opleidingen. Als accountmanager zorg je ervoor dat je weet wat er bij de klant speelt, dat zij weten wat ze aan je hebben en dat zij overtuigd zijn van jouw kunnen. Zodra zij dan met een vraagstuk zitten, schakel jij hier de juiste consultants voor in." 

Omdat je bij de klant aan tafel zit, zit je ook echt dicht op het vuur. Met de kennis die we in huis hebben, helpen we de klant verder en kunnen we echt waarde toevoegen.

Zelfstandige functie in een hecht team

"De salesafdeling bij JE is verdeeld over drie regio's. Op deze manier bieden we landelijke dekking. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de klanten in jouw regio. Toch sta je er niet alleen voor. Iedere maandag beginnen we de week met alle accountmanagers op kantoor. Zo bespreken we de lopende zaken, waar we tegenaan lopen en waar kansen liggen. Natuurlijk praten we ook bij tijdens een potje tafeltennis. We vinden het namelijk wel belangrijk om echt een team te blijven en een 'wij-gevoel' te behouden." 

Waarom bij JE?

"De sfeer onderling is goed. We hebben regelmatig een salesuitje, maar ook met het hele team van consultants werken we aan de teambuilding. Zo zijn we afgelopen jaar gaan karten, hebben we een barbecue georganiseerd en gaven we een feestje, gewoon omdat het weer mocht. Ik vind het erg leuk om mijn collega's op deze manier ook buiten werk om te zien."