Abdelilah vertelt: "Leren van organisaties én een bijdrage leveren"

Sinds 1 februari versterkt Abdelilah Kallih ons team. Hij begon direct aan zijn eerste opdracht bij Gemeente Den Haag. In dit artikel vertelt hij je meer over zijn werkzaamheden en waarom hij voor JE heeft gekozen.

Werken binnen gemeenten

Abdelilah: “Ik wilde graag meer ervaring opdoen binnen de overheidswereld en dan vooral bij gemeenten. Het was dan ook een logische stap om de detachering in te gaan. Via een oud-collega van mij die hier al werkte, kwam ik op gesprek bij JE. Ik voelde een goede klik. Ze zijn heel open in de communicatie en proberen snel helder te krijgen wat we over en weer van elkaar mogen verwachten. Dat vind ik fijn en erg belangrijk.”

Een bijdrage leveren aan de stad

De eerste opdracht van Abdelilah voelt direct als een thuiswedstrijd. "Ik werk momenteel bij Gemeente Den Haag als projectcontroller voor het gebiedsdistrict Binckhorst. Ik kom zelf uit Den Haag Ypenburg, dat ligt daar precies naast. Je ziet in je eigen omgeving altijd verschillende bouwprojecten waaraan gewerkt wordt. Mijn nieuwsgierigheid naar wat er allemaal bij zo'n proces komt kijken, was er al. Nu zit ik er middenin en kan ik voor mijn gevoel ook echt iets bijdragen aan mijn stad Den Haag." 

Diversiteit in projecten

"Als projectcontroller ondersteun ik meerdere projectleiders op financieel gebied. Zo bespreken we de budgetten, kijken we naar mogelijke risico's en knelpunten en proberen we een goede prognose af te geven voor het einde van het jaar. Samen met de gebiedscontrollers ondersteunen wij verschillende projectleiders en managers en werken we samen aan meer dan 30 projecten. Van grondexploitatie tot wegaanleg en voorbereiding van nieuwbouwprojecten. Dit maakt het werk heel divers."

Kijkje in verschillende keukens

De functie bij Gemeente Den Haag is tijdelijk. “Dit geeft mij de mogelijkheid om te snuffelen in verschillende keukens. Elke organisatie heeft zijn eigen werkwijze en systemen. Daar kun je van leren, maar ook zelf een bijdrage aan leveren met eigen kennis en kunde. Dat vind ik het leukst. Om organisaties écht verder te brengen door processen te verbeteren met mijn adviezen.”